T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Ziya Esen Anaokulu

Ziya Esen Anaokulu

Telefon
0362 445 01 87
Belgegeçer
3624450187
WEB
https://ziyaesen.meb.k12.tr
Adres
Kalkanca Mahallesi 295. Sok No 84 55100 İlkadım/SAMSUN
Vizyon
Okul öncesi eğitimde; beklentilerin daima üstünde kalitesi ile örnek gösterilen güven ve huzurun odağı, lider bir kurum olmak. Milli manevi değerlerini benimsemiş ve kültürüne sahip çıkan, bilimsel düşünen, proje üreten ve öğreten, kendine güvenen, kendini ve çevresini olduğu gibi kabul eden gelişime açık yenilikçi bireyler yetiştirmek temel hedefimizdir.
Misyon
Türk Milli Eğitim Sisteminin genel hedefleri doğrultusunda toplumun öz değerlerine önem veren, yaparak yaşayarak öğrenmeyi amaç edinen, özgüveni ve toplumsal birliktelik bilinci yüksek, başarıyı hedefleyen bireyleri topluma kazandırmaktır.
Başarılar
Öğretmen :15
Öğrenci :249
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :563
Öğretim Şekli : ikili öğretim.
Saatler
Sabah Grubu : 07:30 - 12:30 Öğle Grubu : 12:40 - 17:40
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
Ulaşım
Metro ile Baruthane durağında inilip aynı yerden kalkan Ring otobüsleri ile okul önüne kadar gelinebilir. Ya da 1 nolu dolmuş hattı kullanılarak 100. Yıl Bulvarı üzerinden gelinerek okula 500m yakında inilebilir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz İlkadım ilçe merkezine bağlıdır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Samsun Cumhuriyet Meydanına 5km, İlkadım İlçe MEM´ne 4km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılında da uygulamış olduğumuz Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında öğrencilerimize her ay bir spor dalını tanıtma etkinliklerine bu senede yer vermeyi planlıyoruz. -İlkadım Belediyesi iş birliğiyle uygulanan “Gelecek İçin Minik Adım, Spor İçin İlkadım Projesi “kapsamında sportif etkinliklere yer verilerek çalışmaların zenginleştirilmesi sağlanılacaktır. -Güne başlama zamanında çocuklarımızla birlikte sınıf içerisinde spor etkinlikleri düzenleyeceğiz. -Çocuklarımıza spor ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmaya yönelik projeler yapmayı hedefliyoruz.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Okul öncesi eğitimi tanıtıcı okul öncesi eğitim şenlikleri okulumuzda her yıl mayıs ayında yürütülme olup 2019/2020 Eğitim – Öğretim yılında da uygulanmaya devam edilecektir. -Okulumuzun Beyaz Bayrak sertifikası 13/12/2017 tarihinde alınmış olup 13/12/2020 tarihinde tekrar başvuru yapılacaktır. -Beslenme Dostu Okul projesine bu yıl devam edilecektir. -Seçilen Değerler Eğitimi konuları 1. Dönem 1. Öğretmenler Kurulunda görüşülerek bu sene daha aktif bir şekilde, velilerimizin de etkinliklerimiz de yer almasını hedefleyerek işlenmesi yönünde karar alındı. Aylık planlar doğrultusunda uygulanmaya başlanıldı. Değerler eğitimin veli boyutu yazılı yönergeler hazırlanarak gönderilecek “Değerler Eğitimi Veli Bültenleri “ile desteklenecektir. Ayrıca okul panosunda değerler eğitimiyle ilgili çalışmalar, görsel özelliklere özen gösterilerek devam edilecektir. -İlkadım belediyesi ile iş birliği yapılarak atık pil – atık yağ – kağıt – plastik vb. geri dönüşüm malzemelerinin doğaya kazanımıyla ilgili çalışmalara yer verilecektir. -Okullarda Orman Projesi kapsamında “KAHVERENGİ BAYRAK” ödülüne layık görüldük. -2019 -2020 Eğitim Öğretim yılında uygulamayı planladığımız projelerimiz: Seramdan Soframa Çekirdekten Hayata Küçük Mucitler Bilim Şenliği Müze Akademisi Minik Eller Sanatla Buluşuyor Atma Dönüştür Servisim Bilgi Evim Geleneksel Oyunlarımız Deyimlerle Türkçemiz Dikkat Yaya Çıkabilir! Satrançla Tanışıyoruz İşaret Diliyle Kelimeler I’m Learning English -İl Milli Eğitim tarafından koordine edilen projelere en az 2 ( iki ) katılım sağlanılacaktır. -İl Milli Eğitimin düzenlediği Maarifin Yıldızları projesine en az 2 ( iki ) katılım sağlanılacaktır. Personel hareketliliği doğrultusunda Ulusal AB projesi yazılacak olup , kabul edildiği takdirde okulumuzda uygulanacaktır. E - Twinning Projelerine her öğretmenimiz tarafından 1 başvuru yapılarak ,okulumuz adına 8 (sekiz) başvuruyla katılacağız.Projelerimize onay gelmesi durumunda sınıflarımızda projelerimiz uygulanacaktır. Eğitimde Yenilikçiler çalışmalarına en 2 ( iki ) başvuru yapılacaktır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzda 2 adet Erasmus K229 projesi uygulanmaktadır.
Yazdır