Ock

Okumaya Hikaye ve Masallarla İlkadım Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri için özel yaptırılan proje çantamız ile İlkadım  İlçe Kaymakamımız Sayın Abdulkadir DEMİR'e öğrencilerimiz ile birlikte ziyarette bulunuldu. Kaymakamımız öğrencilerimizin ziyaretinden çok memnun kaldığını ifade etti.

Ekm

Living with Robots in the Future adlı Erasmus Projemizin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 2022-2023 Eğitim-öğretim yılında okulumuzda başlayan Robotik-kodlama derslerimiz 2023-2024 eğitim öğretim yılında da devam etmektedir. Okul öncesinde robotik-kodlama eğitimleri ile öğrencilerimizi işbirliği ve iletişim becerileri, merak duygusu, problem çözebilme, yaratıcılık ve tasarım odaklılık, eleştirel düşünebilme, el-göz koordinasyonu, sosyal-duygusal gelişim, matematik becerileri, teknolojiye ilginin artması gibi alanlarda geliştirmek hedeflenmektedir. Bu sayede çocuklar bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik(STEM) alanlarına ilgi duymaya ve bu alanlarda başarılı olmaya teşvik edilir.

Ekm

Living with Robots in the Future adlı Erasmus projemizin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında okulumuzda veliler ile birlikte Robotweek haftası düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında öğrenci ve veliler ile birlikte robotlar tasarlanmıştır. Eğlenceli bir etkinlik olarak, tasarlanan robotlar çalışma sonunda sergilenmiştir.

Eyl

Living with Robots in the Future adlı Erasmus projemizin kapanış toplantısı ve son hareketliliği Türkiye de yapıldı. Belçika, Portekiz, İspanya, Romanya'dan gelen misafirlerimize Türkiye'de, Samsun'da ve okulumuzda yapılan bilimsel çalışmalar tanıtıldı. Projedeki görevlerimiz arasında olan Türk Kültürü bütün zenginlikleriyle farklı ülkelerden gelen misafirlerimize aktarıldı.

Eyl

We are Chıldren of the World projemizin kapanış toplantısı ve son hareketliliği Yunanistan'da gerçekleştirildi.

May

We are Children of the World adlı Erasmus Projemiz kapsamında Kardeş Okulumuz Samsun Adliyesi Fatma Çavuş Anaokulu ile Çocuk Hakları ile ilgili çalışmalar düzenledik.

May

We are Children of the World adlı Erasmus Projemizin Türkiye Hareketliliği Çocuk Haklarını içeren dolu dolu aktiviteler ve ülkemizi tanıtan kültürel faaliyetlerle tamamlandı.

Nis

Living with Robots in the Future Erasmus Projemizin 4.hareketliliği Portekiz'e gerçekleştirildi. Etkinliklerle, kültürel gezilerle dolu dolu bir program uygulandı.

Nis

Living with Robots in the Future projesi kapsamında 4.hareketliliğimiz Romanya/ Iaşi ye gerçekleştirildi.Ülkede robotik-kodlama alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi edinildi.Kültürel faaliyetlerde bulunuldu.

Nis

We are Children of the World adlı Erasmus Projemizin 4. hareketliliği Romanya'ya gerçekleştirildi.Çocuk hakları ile ilgili çalışmalar ve kültürel faaliyetler ile dolu dolu bir program yapıldı.

ÇÖK-KAPAN-TUTUN DEPREM TATBİKATIMIZ

Ekm

We are children of the world erasmus projemiz kapsamında Litvanya/Vilnius hareketliliğimiz verimli aktivite ve çalışmalar eşliğinde gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Halen yürütmekte olduğumuz'We are children of the world' ve 'Living with Robots in the future' adlı projelerimizin tanıtımı ve yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 13 ve 14 Ekim 2022 tarihlerinde Atakum ve İlkadım ilçelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Erasmus Days çalışmalarına katılım sağlandı.

Ekm

We are children of the world adlı Erasmus Projemiz kapsamında Avusturya, Yunanistan, Romanya ve Litvanya'dan gelen ortaklarımızı ağırladık. Proje kapsamında okulumuzu, şehrimizi ve ülkemizi tanıtım çalışmaları gerçekleştirdik.